Waarom een sterk en divers netwerk nóg belangrijker is voor werkzoekende allochtonen

divers netwerkHet is helaas nog steeds de realiteit: als je allochtoon bent, heb je meer moeite met het vinden of vasthouden van een baan. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat hoogopgeleide allochtonen van niet-westerse afkomst minder snel een baan vinden dan autochtonen met hetzelfde opleidingsniveau en dat allochtone laagopgeleiden sneller hun baan verliezen dan laagopgeleide autochtonen. Natuurlijk heeft dat te maken met factoren als discriminatie, opleidingsniveau en de taal, maar wist je dat een sterk sociaal netwerk net zo belangrijk is?

Het juiste netwerk is essentieel voor het vinden van een baan
80% van de vacatures worden ingevuld via het netwerk van de desbetreffende organisatie; de medewerkers die daar werken, weten het vaak als eerste als er iemand weggaat of een vacature ontstaat. Die vertellen het weer door aan andere collega’s, samenwerkingspartners, leveranciers, hun vrienden en familie. Slechts 20% van de vacatures wordt via advertenties vervuld. Je vergroot dus je kansen op het vinden van een baan door te netwerken.

Autochtonen hebben een voorsprong
Het voordeel dat autochtonen hebben is dat zij hun hele leven in Nederland wonen en daardoor hebben zijn een voorsprong in het opbouwen van een netwerk, onder andere door school- en buurtvriendjes. Ook komen zij sneller in contact met de juiste personen. Veel groepen allochtonen van niet-westerse afkomst zijn later naar Nederland gekomen of, als ze in Nederland zijn geboren, is er soms sprake van een hechte gemeenschap. Binnen zo’n hechte groep komt je minder makkelijk in aanraking met relevante mensen van een andere afkomst. Kinderen van autochtonen kunnen vaak terugvallen op het netwerk van de ouders. Bij allochtonen is dit niet altijd het geval.

Bouw een zo divers mogelijk netwerk op
Onderzoek je eigen netwerk kritisch: hoe groot is je netwerk? En hoe divers is deze? Het is belangrijk dat, als je een baan zoekt, je niet blijft hangen in je eigen culturele kring. Zoek ook mensen op daarbuiten. Contacten buiten je eigen kring geven vaak verrassende nieuwe inzichten, ook op het gebied van werk. Misschien word je op banen gewezen waar jouw netwerk nog niet van op de hoogte was. Ook kunnen deze mensen je aan anderen voorstellen die in de sector of het bedrijf werken waar jij graag mee in contact wil komen. De belangrijkste tip is: ga erop uit!  Breid je interculturele netwerk uit.

Dit kan zijn door speciale netwerkbijeenkomsten te bezoeken, banenmarkten of workshops, maar ook filosofietafels, de tennisvereniging, etc. Maak een profiel aan op LinkedIn en kijk of je nieuwe contacten kunt opdoen en misschien een kopje koffie met ze kan gaan drinken. Meld je aan voor vrijwilligerswerk of knoop een praatje aan op de sportschool,  in de supermarkt of waar dan ook.

Of bezoek eens het Carrière Coach Café! Wij organiseren eens per maand bijeenkomsten waarin we juist mensen met een diverse achtergrond bij elkaar aan tafel zetten om het gesprek over werk aan te gaan. Ons doel is om mensen te verbinden, te inspireren en van elkaar te laten leren. Onder begeleiding van een ervaren (loopbaan)coach onderzoek je in kleine groepjes wat je talenten zijn, om zo een stap te maken binnen of naar werk. Een leuke, ontspannen manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Kijk in de agenda voor het eerstvolgende Café.

Volg en Like ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.