GRATIS Loopbaanadvies is weer terug! Maak gebruik van een van de STAP-regelingen. UPDATE

STAP ontwikkeladvies uitgesteld, nieuwe streefdatum 1 april

25-02-2022 Nieuws
Het STAP ontwikkeladvies zal naar verwachting met ingang van 1 april 2022 worden opengesteld, in plaats van de eerder genoemde datum van 1 maart 2022. De reden hiervoor is dat de regeling nu extra maatregelen bevat om eventueel oneigenlijk gebruik te voorkomen. Dit naar aanleiding van berichtgeving in de media over de crisisregelingen NL Leert Door. De extra maatregelen hebben impact op het registratie- en aanvraagproces. Daarom is zorgvuldige toetsing nodig op uitvoerbaarheid.

Dit besluit over het STAP ontwikkeladvies staat los van het STAP-budget. Werkenden en werkzoekenden kunnen wel vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Daarover lees je hier meer.

Nieuwe planning
Het ministerie van SZW streeft er naar de regeling STAP ontwikkeladvies met ingang van 1 april 2022 open te kunnen stellen, zodat loopbaanadviseurs vanaf dat moment deelnemers kunnen registreren. Naar verwachting kan dan vanaf 1 mei de subsidie worden aangevraagd. In de loop van maart volgt meer informatie over de voorwaarden van de regeling en het aanvraagproces.

Doelgroep
Het STAP ontwikkeladvies zal gericht worden op groepen mensen die weinig bijscholen, weinig scholingsmogelijkheden hebben of het meeste baat hebben bij scholing en kent als specifieke doelgroep praktische geschoolden met een afgeronde opleiding van maximaal mbo-2.

Deelnemen? Dat kan nu al. We weten dat dit soort regelingen meestal heel snel zijn volgeboekt. Meld je nu vast aan, dan maken we samen de voorbereidingen voor een plezierig en leerzaam vervolg.
Uitvoering is door NOLOC gecertificeerde coaches.

Aanmelden? Stuur een bericht naar info@carrierecoachcafe.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.